EVN Топлофикация завърши първия етап по полагане на нова топлопреносна мрежа в Пловдив
29.10.2018 | 15:15
econ.bg
EVN Топлофикация завърши първия етап по полагане на нова топлопреносна мрежа в Пловдив
Строително-ремонтните дейности по бул. „България“ приключиха на 28 октомври, като мястото на изкопа е възстановено с временна настилка до края на проекта

Дружеството приключи с полагане на нов топлопровод по бул. „България“ и движението по южното платно на булеварда е пуснато 

EVN Топлофикация напредва с проекта за нов топлопровод в част от кръстовището на бул. „България“ и бул. „Васил Априлов“ в Пловдив. Строително-ремонтните дейности по бул. „България“ приключиха на 28 октомври, като мястото на изкопа е възстановено с временна настилка до края на проекта. Движението се извършва по две ленти в южното платно на булеварда, като третата лента остава затворена. 

Дружеството вече стартира строително-ремонтните дейности по втория етап, който се осъществява по бул. „Васил Априлов“. Те включват направа и укрепване на изкоп, както и полагане на новите тръби. В този участък също е създадена схема за временна организация на движението, без то да бъде спирано: затворено е  част от източното платно на бул. „Васил Априлов“ като движението ще се осъществява двупосочно в западното платно.

След приключване на изкопните дейности дружеството ще възстанови изцяло асфалтовата настилка както по бул. „България“, така и по бул. „Васил Априлов“. От старта на проекта EVN Топлофикация е създала вътрешна организация със стриктен график на изпълнение. Целта на дружеството е максимално бързо приключване на дейностите. 

Новият главен топлопровод ще увеличи значително възможността EVN Топлофикация да осигури екологично отопление през зимата за здравни, социални и частни обекти.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти