Euler Hermes: Световната титла води до ръст на френската икономика
16.07.2018 | 14:20
econ.bg
Euler Hermes: Световната титла води до ръст на френската икономика
Световното първенство подсили леко и руската икономика, твърдят експертите

Победата на Франция на Световното първенство по футбол ще осигури допълнителен ръст от 0,2 пункта на потреблението в страната през 2018 година. Това прогнозира световият лидер в застраховането на търговски кредити – Euler Hermes. Според изчисленията на експертите увеличението на потреблението ще се промени от прогнозните 1,1% до 1,3%. Това от своя страна ще доведе и до ръст на БВП на Франция от прогнозния 1,8% до 1,9% през 2018 година.

Световното първенство по футбол ще има положителен ефект и върху икономиката на домакините – Русия. Според прогнозите на анализаторите на Euler Hermes заради допълнителни инвестиции в инфраструктура и приходи от туризъм страната добавя 0,1 пункта към ръста на БВП през 2018 година, като така той ще достигне до 1,9%. Вложенията в нова инфраструктура, които се изчисляват на 760 млрд. рубли, пък са били фактор за лек растеж на икономиката през 2017 година, като са добавили около 0,2 пункта. 

Сходен беше и ефектът върху икономиката на предишните докамини от Бразилия. Въпреки по-сериозните очаквания мега спортните събития - Световното първенство по футбол и Олимпиадата, добавиха едва 0,2 пункта към ръста на БВП през 2014 и средно около 0,1 пункта през следващите две години. Те имаха по-сериозен ефект върху инфлацията в страната. 

Euler Hermes е глобалният лидер в сферата на застраховането на търговски кредит с експертиза в сферата на гаранциите и събирането на вземания. С над 100-годишна история, Euler Hermes прелага B2B финансови услуги и разполага с изградена мрежа за ежедневно проследяване на несъстоятелностите на малки, средни и интернационални компании на пазарите, формиращи 92% от БВП в света.

Компанията е представена в над 52 държави и има екип от 6050 специалисти. Част от групата Allianz, Euler Hermes е листвана на стоковата борса Euronext Paris (ELE.PA) и е с рейтинг AA определен от Standard & Poor’s. Консолидираният оборот на компанията за 2017 г. е 2,6 млрд. евро, а общата експозиция на застрахованите транзакции по цял свят възлиза на 894 млрд. евро.

В България Euler Hermes осигурява обезпечения на обща стойност над 1,2 млрд. евро. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти