Google пусна SMS-версия на Gmail в Африка
19.07.2012 | 16:10
Google пусна SMS-версия на Gmail в Африка
Засега услугата Gmail SMS е достъпна за Гана, Нигерия и Кения

Google вече предоставя SMS-базирана версия на своята имейл услуга Gmail, съобщава „Би Би Си“. Услугата, наречена Gmail SMS, е насочена към потребителите в Африка и ще бъде достъпна дори и на най-простите мобилни устройства без достъп до интернет.

Към момента Gmail SMS е налична в Гана, Нигерия и Кения.

Това е поредният продукт на интернет гиганта, който е насочен специално към африканския пазар, като се има предвид, че компанията провежда и образователни програми в региона.

Работата в насоката на по-доброто разбиране на компютърните науки е определяно като „важна цел за Google през 2012 година“. Именно затова колосът обяви, че ще стимулира финансово 17 университета, за да могат те да подобрят преподаването и запознаването на гимназистите с компютърните науки.

Въпреки смелата политика обаче, остава проблемът с липсата на достъп до хардуер, с което се спъва целият образователен процес.

От Google обясняват в рамките на блог постинг как точно функционира Gmail SMS.

“Gmail SMS работи на всеки телефон, дори и на най-простите, които поддържат само разговори и изпращане на съобщения“, се посочва там. „Услугата автоматично праща имейлите ви като съобщения на телефона и може да отговорите директно“.

Част от командите, присъщи за услугата, са MORE (още), PAUSE (пауза) и RESUME (продължение). Като добавка е възможно създаването на нов имейл като SMS и изпращането му на какъвто и да е имейл получател. Той ще намери изпратеното съобщение в точно определен списък с имейли.

Въвеждането на мобилни технологии и услуги на африканския континент изживява своя бум в последно време. Услугата за микрофинанси M-Pesa например разполага с около 15 млн. потребители.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти