Google символично "удари" The Pirate Bay
11.09.2012 | 11:33
Google символично "удари" The Pirate Bay
Торент сайтът вече не излиза в списъка с предположения при търсенето

Софтуерният гигант Google предприе символична, но показателна за позицията му стъпка срещу друг гигант – сайта за торенти The Pirate Bay. Най-голямата търсачка в света изключи сайта от списъка си с предположения при търсене. Това е в унисон с политиката на Google, насочена срещу нарушителите на авторските права в мрежата.

При изписването на първите няколко букви от „Pirate Bay”, потребителите вече не виждат цялото наименования на сайта, както е било досега, уточняват от TorrentFreak.

Въпреки това шведският сайт държи водещи позиции и излиза на първо място в резултатите на Google при въпросното търсене. Това статукво едва ли ще бъде променено скоро, въпреки проблемите на „управляващия“ го екип, след като един съоснователите на сайта бе задържан в Камбоджа. 

Акцията наистина е по-скоро символична, но красноречива за курса, който Google ще следва. Още от преди година търсачката уточни, че ще модернизира алгоритмите си така, че да накаже сайтовете нарушители на авторски права. Една от предвидените мерки се изразява в понижаване на рейтинга им в системата на търсачката, тоест изоставане на по-задни позиции, за да бъдат по-трудни за намиране от потребителите.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти