Kандидатите за поста на Тереза Мей вече са седем
26.05.2019 | 10:20
econ.bg
Kандидатите за поста на Тереза Мей вече са седем
Бившият председател на Камарата на общините на британския парламент Андреа Ледсъм е потвърдила, че ще участва в надпреварата за мястото на премиера Тереза Мей

Бившият председател на Камарата на общините на британския парламент Андреа Ледсъм е потвърдила, че ще участва в надпреварата за мястото на премиера Тереза Мей, съобщават британски медии, цитирани от Ройтерс. В сряда Ледсъм подаде оставка заради несъгласие с подхода на правителството за Брекзит. С нея кандидатите да заменят Мей стават общо седем, след като малко преди това в надпреварата се включи и бившият министър за Брекзит Доминик Рааб, съобщава БНР. 

В статия за вестник „Мейл он Сънди” Рааб пише, че за да бъде доведено излизането на страната от Европейския съюз до успешен край, са необходими дисциплина и фокус и отбелязва, че той разполага с необходимия опит. 

Освен Ледсъм и Рааб кандидати са още настоящият и бившият външен министър Джереми Хънт и Борис Джонсън, министърът на здравеопзването Мат Хенкок, този на международното развитие Рори Стюърт и бившия министър на труда Естер МакВей. 

Тереза Мей обяви, че ще се оттегли от поста си на 7 юни, но ще продължи да бъде министър-председател, докато тече надпреварата на мястото й. Очаква се наследникът й да стане ясен в края на юли. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти