PayPal пусна в продажба ново устройство
16.03.2012 | 16:47
PayPal пусна в продажба ново устройство
Услугата PayPal Here засега е достъпна в САЩ, Канада, Австралия и Хонконг

PayPal пусна в продажба ново устройство. Новото устройство помага на фирмите да приемат плащания от кредитни и дебитни карти чрез мобилните устройства.  

Услугата PayPal Here засега е достъпна в САЩ, Канада, Австралия и Хонконг. Тя предвижда малките предприятия, които се занимават с търговия, могат да получат безплатно триъгълното устройство-четец на карти, заедно с приложението за телефон.

То се поставя върху мобилния телефон и засега е съвместимо с iPhone-ите на Apple, а скоро и със смартфоните с операционната система на Android, съобщи "Ройтерс".

Притесненията за сигурността и неприкосновеността на личните данни възпрепятстват усилията за по-широкото разпространение на мобилните плащания. PayPal обаче уверява клиентите, че данните им ще бъдат защитени от триъгълния четец преди транзакциите да бъдат осъществени.

Според изследване на изследователската компания Aite Group мобилните плащания през 2010 година са били в размер на 16 млрд. долара, но се очаква тази сума да достигне до 200 млрд. долара през 2015 година.

PayPal вече обработва плащания за над 4 млрд. долара на година, а над 1 милион души се възползват от нейните услуги.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти