Samsung окончателно пуска Galaxy Note 10.1
07.08.2012 | 12:57
Samsung окончателно пуска Galaxy Note 10.1
Таблетът ще бъде в две версии, като трета версия ще бъде пусната на пазара до края на годината

 

Корейският технологичен гигант Samsung съобщи, че хибридът между таблет и смартфон - Galaxy Note 10.1, ще се появи в края на този месец.

Компанията представи новото устройство още през февруари месец, по време на грандиозния световен мобилен конгрес в Барселона. Изложеното тогава устройствo обаче бе прекомерно идентично с Galaxy Tab 10.1 и имаше само добавен стилус. По този случай Samsung реши да изчака и забави пускането на таблета, за да го модернизира и добави нови негови функции.

Така се стига до момента, в който Note разполага с четириядрен процесор на честота 1,4 GHz, 2 гигабайта RAM памет, 20,1 инчов LCD дисплей, 5 мегапикселова задна камера, както и 1,9 мегапикселова предна за видео чат. След добавката на стилуса, устройството разполага със системата S Pen и работи под Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

 Очаква се в по-късните дни на месеца да бъдат пуснати и две различни версии на таблета по отношение на мрежовата свързаност. Така ще има както модел със само Wi-Fi връзка, така и комбинирано устройство с Wi-Fi и HSPA+ функционалност. Модел с достъп до 4G LTE мрежата ще се появи на пазара до края на годината, обещаха от корейската корпорация.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти