Twitter и Yahoo са в преговори за сливане
03.06.2016 | 12:45
econ.bg
Twitter и Yahoo са в преговори за сливане
Повече от 10 фирми вече са отправили оферти за придобиване на интернет компанията

Социалната мрежа Twitter и интернет гигантът Yahoo са в преговори за потенциално сливане, предаде The New York Post. Според изданието през последните седмици ръководството на Twitter, чиито брой на потребителите достигна плато според някои анализатори, е осъществило срещи с главния изпълнителен директор на Yahoo Мариса Майер през изминалите няколко седмици.

Към момента Yahoo, която търси нов купувач, е получила оферти за основния си бизнес от поне 10 други компании, сред които са Verizon и TPG. Стойността на някои от тях надхвърля 8 милиарда долара. Наскоро стана ясно, че Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет също ще се включи в наддаването за интернет бизнеса на Yahoo. Тя ще подкрепи консорциум, в който участва и основателят на Quicken Loans Inc. Дан Гилбърт.

Според някои анализатори съдържанието, което се създава в Twitter, в комбинация с огромната публика на Yahoo може да създаде големи ползи и за двете компании. Въпреки това други се усъмниха, че социалната мрежа и интернет компанията са преговаряли за сливане, тъй като главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси не е присъствал на срещата с Майер.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти