Twitter увеличава бонусите за служителите си
10.03.2016 | 17:53
econ.bg
Twitter увеличава бонусите за служителите си
Компанията предоставя както парични заплащания, така и акции

Twitter увеличава възнагражденията за служителите си, за да ги задържи на работа в условията на отлив на работници, пред който може да бъдат изправени и други компании, чиито акции поевтиняват, предаде Wall Street Journal. През последния месец компанията предложи на работещите в нея да придобият ограничен брой акции, включително и на джуниър служители, посочват източници на изданието, запознати с операциите на социалната мрежа.

При този необичаен ход от Twitter са предложили различно количество акции на служителите си в заивисимост от това колко дълго служат в компанията. Освен това компанията е наблегнала и на паричните бонуси в усилията си да спре „изтичането на мозъци“, като в доларово изражение те са варирали между 50 000 и 200 000 долара.

Това разкрива как компанията се опитва да се справи със спадащата стойност на акциите си. Те поевтиняха с 60% през последните 12 месеца, а откакто Джак Дорси стана главен изпълнителен директор на Twitter в началото на октомври миналата година те изгубиха една трета от цената си. Самият Дорси неотдавна обяви, че възнамерява да предостави 1/3-та от притежаваните от него ценни книги на социалната мрежа на служителите си. Това дарение все още очаква да бъде одобрено от страна на акционерите на Twitter.

В по-глобален мащаб решенията на Twitter показват действителността на войните за таланти в Силициевата долина. Те станаха още по-интензивни през последните месеци, когато и други технологични компании усетиха спад на цените на акциите си. Фирми като LinkedIn и VМware също бяха принудени да увеличат възнагражденията на служителите си в контекста на тежкото си финансово положение.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти