Volkswagen отваря седем завода в Китай
14.03.2013 | 15:00
Volkswagen отваря седем завода в Китай
Компанията търси нови пазара на фона на свитото търсене в Европа

Най-големият автомобилен производител в Европа Volkswagen (VW) ще стъпи на бързоразрастващи се пазари като Китай, отваряйки седем нови завода там, информира АФП.

VW потвърди рекордна нетна печалба за 2012 г. в размер на 21,7 млрд. евро или с близо 41% повече спрямо резултатите за 2011 г.

Ето защо главният изпълнителен директор на компанията Мартин Винтеркорн заяви пред журналисти, че гледа с оптимизъм към глобалното разширяване на марката. Очакванията са, че от 2016 г. тя ще произвежда до 300 хил. превозни средства на година в базираните в Китай нови фабрики, възползвайки се от потенциала на най-бързоразрастващия се пазар за автомобили в света, коментира агенцията.

От своя страна „Ройтерс“ отдава решението на Винтеркорн да потърси нови пазари отвъд Европа на пониженото търсене на Стария континент. Агенцията цитира данните от годишния доклад на VW, според които доставките на автомобили в Германия са спаднали с 9,4% през първите два месеца на 2013 г.

При всички случаи с това разрастване немският бранд ще атакува един от основните си конкуренти – японския производител на автомобили Toyota Motor, целейки да го измести от първото място в глобалните продажби на автомобили.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти