Volvo съкращава 2000 души
25.10.2013 | 14:05
Volvo съкращава 2000 души
Причината е, че вложените инвестиции в създаването на нови модели камиони чувствително понижи печалбата на компанията

Шведският производител на камиони Volvo планира да съкрати 2000 работни места, предаде "Би Би Си".

Причината за този ход е, че вложените инвестиции в създаването на нови модели камиони чувствително понижи печалбата на компанията за третото тримесечие на годината.

Печалбата на производителят през третото тримесечие падна до 2,50 млрд. шведски крони (393 млн. долара) от 3,48 млрд. шведски крони през същия период година по-рано. Същевременно приходите от продажби на компанията през отчетния период са намалели до 64,9 млрд. шведски крони, което е спад от 5% в сравнение с миналата година.

Volvo стартира разработка на нова гама от тежкотоварни автомобили, заради законодателна промяна, свързана с правилата за вредните емисии.

"Преминаването към новите ни продукти ще отнеме още поне няколко тримесечия. Това е най-големият проект в историята на групата Volvo, който ще ни даде възможност през 2014 г. да предложим една силно конкурентна продуктова гама", заяви главният изпълнителен директор на компанията Олоф Першон.

Търсенето на превозни средства за търговски цели в Европа беше засегнато от 18-месечна рецесия, която приключи през второто тримесечие на тази година.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти