Yahoo и Google ще разработват заедно защитена имейл система
08.08.2014 | 13:40
Yahoo и Google ще разработват заедно защитена имейл система
Гигантите ще работят заедно поне до следващата година

Yahoo се обединява с Google за създаването на сигурна имейл система, при която да е почти невъзможно за хакери или правителствени служби да получат достъп до съобщенията на потребителите, предаде Wall Street Journal. Това ще се случи до следващата година, информира още изданието.

Новината идва на фона на редица други обединения между големи технологични компании, целящи да осигурят по-голяма защита на личната информация, предавана чрез интернет мрежи, особено след разкритията на Едуард Сноудън за огромния шпионски обхват на американските тайни служби.

Google, Microsoft и Facebook се обединиха покрай целта да криптират вътрешния трафик след като стана ясно, че Американската агенция за национална сигурност (NSA) е хакнала техните сървъри в чужбина.

Yahoo вече предприе мерки за промяна на процеса по размяна на имейли, така че потребителите с криптирана връзка да пишат електронни съобщения в отделен прозорец, предотвратявайки четенето им дори от самата платформа.

По-рано стана ясно, че Google ще стимулира сайтовете с по-голяма защита като ги показва по-напред в резултатите от търсенето. Експерти коментират, че е в интерес на всяка компания, която има онлайн присъствие, да криптира сайта си.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти