Yahoo стана жертва на хакерска атака
31.01.2014 | 12:30
Yahoo стана жертва на хакерска атака
Компанията призовава потребителите да променят паролите си

Yahoo засече целенасочена вълна от хакерски атаки. Киберпрестъпници се опитват да получат неправомерен достъп до потребителски имейли в системата. От технологичната компания ще изпратят съобщение на всички засегнати лица да променят своите пароли, пише „Бизнес Инсайдър“.

На официалния блог на Yahoo се казва, че злонамерен компютърен софтуер вероятно използва списък с потребителски имейли и пароли, за да събере информация за имена и адреси на интернет пощи от последните изпратени съобщения.

От компанията съобщават, че списъкът с данните, използван при хакерската атака, вероятно е взет от трета страна, а не от сървърите на Yahoo. В официалното изявление се казва още, че се работи в сътрудничество с федералните, за да се установят кибер престъпниците, отговорни за атаката.

В Yahoo вече са въведени и допълнителни начини за идентификация на потребителите, за да се затрудни достъпът на нарушители. Засегнатите лица пък ще бъдат подканени да променят паролите си.

От компанията призовават хората, които използват техните услуги, да започнат да прилагат практики за по-добра защита като например редовна смяна на паролата, използването на комбинация от символи и цифри, която да е по-трудна за хакване, както и никога да не използват една и съща парола в различни сайтове.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти