Американският долар остава под натиск
15.07.2019 | 10:55
econ.bg
Американският долар остава под натиск
Индексът на долара спрямо кошницата от шестте основни световни валути се задържа близо до 10-дневно дъно от 96.865 пункта

Американският долар остава под натиск заради очакванията за намаляване на лихвите от Федералния резерв на САЩ (Фед). Миналата седмица коментарите на председателя на Фед Джером Пауъл и на президента на клона на Фед в Чикаго Чарлз Еванс посочиха, че съкращенията на лихвите в САЩ са необходими, за да се повиши инфлацията.

Шансът за намаляване на лихвите в САЩ с 25 базисни пункта през юли се оценява с 20% повече, отколкото възможността да бъдат намалени с 50 базисни пункта.

Индексът на долара спрямо кошницата от шестте основни световни валути се задържа близо до 10-дневно дъно от 96.865 пункта.

Общата европейска валута се покачи с 0.03 на сто до 1.1300 долара за евро.

Британският паунд се понижава с 0.13 процента до 1.2600 долара за паунд заради опасенията, че икономиката на Острова навлиза в рецесия.

Американската валута спечели спрямо йената, но все още остава под съпротива на ниво от 108.98 йени за един долар. Понеделник е национален празник в Япония, затова и обемите на търговия с долари и йени са много слаби.

Доларът се повиши с 0.1% до 0.9853 долара за един швейцарския франк. Еврото се понижи до 1.265 долара, но остава относително стабилно, като се движи в диапазона от два цента.

Австралийският долар се повиши повече, заради обявените икономически данни от Китай, които според някои анализатори сигнализират, че действията, насочени за съживяване на разходите във втората по големина икономика в света, имат известен успех.

Австралийският долар нарасна с почти 0.2% до 0.7024 щатски долара след публикуването на данните в Китай. Юанът също нарасна спрямо спрямо долара, за да докосне най-високата си стойност от миналата седмица.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти