Американският долар се понижава слабо
21.08.2019 | 09:40
econ.bg
Американският долар се понижава слабо
Индексът на долара, който измерва съотношението на зелените пари спрямо шестте основни валути, се понижи леко до 98.210 пункта

Доларът зае отбранителна позиция, след като спадна от триседмичен връх след обрата в доходността на държавните облигации на САЩ преди срещата на централните банкери, на която се очаква Федералният резерв (Фед) да даде повече информация за следващо намаляване на лихвите.

Централните банкери ще се съберат в Джаксън Хоул, Уайоминг, в петък, а пазарите са фокусирани върху планирана реч на председателя на Фед Джером Пауъл.

Индексът на долара, който измерва съотношението на зелените пари спрямо шестте основни валути, се понижи леко до 98.210 пункта, след като спадна с 0.2% за една нощ.

Индексът се покачи до 98.450 пункта във вторник, което е най-високата му стойност от 1 август, тъй като доходността на държавните облигации на САЩ се отдалечи от ниските нива от началото на седмицата, което е сигнал, че глобалните политици са готови да засилят подкрепата за стимулиране, за да устоят от стремителния икономически спад.

Доларът спадна леко до 106.330 йени, след като се понижи с 0.4% предния ден, докато еврото е стабилно на ниво от 1.1094 долара за едно евро, като се прибави 0.2% за една нощ.

Общата европейска валута валута се понижи за кратко, след като премиерът на Италия Джузепе Конте обяви оставката си във вторник. 

Британският паунд се търгува на ниво от 1.2162 долара, запазвайки по-голямата част от печалбите, направени във вторник, когато се повиши с 0.4%. Паундът се покачи, след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европейският съюз ще помисли за практически решения относно ирландската граница след Брекзит.

Австралийският долар се стабилизира на ниво от 0.6775 долара за един австралийски, след като се повиши с 0.2% във вторник.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти