Доларът е на едномесечно дъно
12.10.2018 | 10:55
econ.bg
Доларът е на едномесечно дъно
Индексът на долара, който измерва съотношението на зелените пари спрямо шестте основни валути, достигна 95 пункта в петък, и се отдалечи от месечния си връх от 96.15 пункта достигнат във вторник

Американският долар се търгува на най-ниското си месечно ниво през октомври спрямо шестте си основни конкуренти в петък, в условия на спаднала доходност на държавните облигации на САЩ и продължаващите загуби на „Уолстрийт".

Индексът на долара, който измерва съотношението на зелените пари спрямо шестте основни валути, достигна 95 пункта в петък, и се отдалечи от месечния си връх от 96.15 пункта достигнат във вторник.

По-слабият от прогнозирания ръст на потребителските цени в САЩ подкопа долара, тъй като търговците намаляват залозите си Федералният резерв на САЩ (Фед) ще увеличи броя на планираните увеличения на лихвения процент.

Служителите на Фед казаха през миналия месец, че очакват три увеличения на лихвените проценти през 2019 г., а някои заявиха, че ще има увеличение на лихвите и през декември, което ще бъде четвъртото за тази година. Доходността на 10-годишните държавни дългови книжа е спаднала до 3.1705%, след като достигна 7-годишен връх от 3.261% във вторник.

Еврото бе основният бенефициент на широката доларова слабост в петък, достигайки нов седмичен връх от 1.6009 щатски долара, благодарение на разпродажбите на американската валута и оптимистичния тон в посланието последната среща на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Японската валута се повиши до 112.34 йени за долар в петък, след като и в четвъртък отчете ръст до 111.83 йени за един щатски долар. Централната банка на Сингапур ускори валутната политика за втори път тази година в петък, като повиши курса на сингапурският долар до 1.3739 щатски долара.

Австралийският долар се търгува на ниво от 0.7122 щатски долара, като се възстанови от двугодишното си най-ниско ниво от 0.7039 американски долара в понеделник. Ралито беше подкрепено от обещаващи икономически новини от Китай, страната, която е най-големият търговски партньор на Австралия.

Канадският долар промени посоката си надолу,  до 1.3024 щатски долара. Американската валута спечели почти 1% от началото на месеца спрямо канадския си съименник. Новозеландският долар се търгува относително непроменен на ниво от 0.6518 щатски долара в петък. Златото достигна 1 220 долара за тройунция в петък, което е спад от 0.22%. В четвъртък беше отчетено 2-процентно рали, заради отслабването на щатския долар и финансовата нестабилност в света.

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти