Доларът поскъпва на фона на ръст на доходността на американския суверенен дълг
22.05.2019 | 10:55
econ.bg
Доларът поскъпва на фона на ръст на доходността на американския суверенен дълг
Спрямо кошницата от шестте основни валути, индексът на долара е стабилен на ниво от 98.031 пункта, след като достигна 3.5-седмичен максимум от 98.134 пункта през нощта. Индексът е нараснал с 1.9% тази година

Доларът е стабилен, доближавайки 3.5-седмичен пик в сряда, подкрепен от повишената доходност на държавните облигации, след като Вашингтон намали търговските ограничения за китайския производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies.

Този ход дойде като облекчение за пазарите, засегнати от ескалиращото напрежение в търговията между Съединените щати и Китай, въпреки че анализаторите твърдят, че настроенията остават нестабилни относно преговорите за вносните тарифи между двете най-големи икономики в света, които все още предстои да вземат окончателно решения за търговската война.

Спрямо кошницата от шестте основни валути, индексът на долара е стабилен на ниво от 98.031 пункта, след като достигна 3.5-седмичен максимум от 98.134 пункта през нощта. Индексът е нараснал с 1.9% тази година.

Спрямо йената, доларът е стабилен на нива от 110.49 йени, след като по време на предишната сесия достигна двуседмичен връх от 110.675 йени. Зелените пари се възстановиха с 1.4% от тримесечното най-ниско ниво от 109.02 йени, достигнато на 13 май.

Общата европейска валута се стабилизира до 1.1162 щатски долара. Единната европейска валута, която отстъпи с 0.9% от най-високото си ниво от този месец, достигнато на 1 май, беше подложена на натиск през последните седмици от силния долар и поради опасенията, че предстоящите европейски парламентарни избори могат да увеличат участието на евроскептичните партии.

Паундът е на ниво от 1.2715 щатски долара, като се задържа близо до четиримесечния минимум от 1.2685 щатски долара, докоснат за кратко през нощта.

Австралийският долар се понижи до 0.6881 щатски долара, като се отдалечи от последното си ниско ниво от 0.6865 долара, след като инвеститорите повишиха залозите си две намаления на лихвените проценти от централната банка на страната през тази година.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти