Еврото е стабилно преди заседанието на Европейската централна банка
11.09.2019 | 10:55
econ.bg
Еврото е стабилно преди заседанието на Европейската централна банка
Общата европейска валута, която се понижи с 3% от юни, е стабилна в сряда на ниво от 1.1047 долара. Американската валута се понижи спрямо австралийския долар до 0.6860 щатски долара за един австралийски

Крехкото доверие на инвеститорите подкрепи долара и отслаби йената в сряда, но търговиятя на валутните пазари се задържиха в тесни граници преди поредицата от основни срещи на централните банки през настоящата и следващата седмица.

Засега фокусът на инвеститорите е съсредоточен върху срещата на Европейската централна банка (ЕЦБ) в четвъртък, която се очаква да бихмите да бъдат тласнати още повече на отрицателна територия.

ЕЦБ може да зададе тон за предстоящите решения за определяне на основната лихва от Федералния резерв на САЩ (Фед) и Банката на Япония (BoJ) през следващата седмица, заради което очакванията са за нарастване на глобалния апетит за риск.

Общата европейска валута, която се понижи с 3% от юни, е стабилна в сряда на ниво от 1.1047 долара. Американската валута се понижи спрямо австралийския долар до 0.6860 щатски долара за един австралийски и е стабилна спрямо йената и новозеландския долар.

Британският паунд се задържа до нивата си от края на миналата седмица, след като британският парламент прие закон, принуждаващ премиера Борис Джонсън да поиска забавяне до датата за оттегляне на Великобритания от Европейския съюз, която беше определена за 31 октомври. В азиатската търговия паундът се търгуваше на ниво от 1.2353 щатски долара.

Перспективата за пробив на търговските преговори предизвика апетит към азиатски валути, като южнокорейския вон, който се повиши много бързо в сутрешната търговия в Азия до около 1189.50 вона за един щатски долар, като се доближи до най-високата си стойност от 2 август насам.

Йената, която попадна под натиск, тъй като инвеститорите се отдръпнаха от валутите-сигурни убежища, беше допълнително притисната, след като „Ройтерс" съобщи, че членовете на борда на BOJ са готови да обсъждат възможността за увеличаване на стимулите на заседанието им, насрочено за 18-19 септември.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти