Износът на Япония с най-голям спад от 2016 г. насам
18.10.2018 | 12:00
econ.bg
Износът на Япония с най-голям спад от 2016 г. насам
Броят на корабите към САЩ и Китай е намалял драстично, което буди въпросите как търговската война между Пекин и Вашингтон ще се отрази на търговията на Токио. Именно тези две страни са най-големите пазари за износ на японски стоки

Износът на Япония за септември отбеляза най-големия спад от 2016 г. насам, предаде Ройтерс. Данните сочат понижение от 1,2% в сравнение със същия месец миналата година.

Броят на корабите към САЩ и Китай е намалял драстично, което буди въпросите как търговската война между Пекин и Вашингтон ще се отрази на търговията на Токио. Именно тези две страни са най-големите пазари за износ на японски стоки.

Само преди ден анкета на британската агенция показа, че една трета от бизнеса на островната държава се чувства засегнат от размяната на санкции и контрасанкции между Китай и САЩ. Анализатори добавят, че друг фактор за спада в износа е и поредицата природни бедствия, които през последните месеци удариха страната.

Торнадо, наводнения и поройни дъждове отнеха животи и причиниха сериозни материални щети. В сряда от Белия дом обявиха, че САЩ започват работата по сключване на нови двустранни търговски споразумения с Япония, ЕС и Великобритания.

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти