Индексът на долара се понижава слабо
22.04.2019 | 12:40
econ.bg
Индексът на долара се понижава слабо
Финансовите пазари в Австралия, Хонконг и големи страни в Европа са затворени в понеделник заради Великденските празници. Търговията с валута продължава глобално, но се очаква обемът да е малък

Доларът поскъпна спрямо основни валути като еврото и йената в понеделник, подкрепен от относителното повишение на икономиката на САЩ, като същевременно загуби позицията си спрямо суровинните валути след повишаването на цените на суровия петрол.

Финансовите пазари в Австралия, Хонконг и големи страни в Европа са затворени в понеделник заради Великденските празници. Търговията с валута продължава глобално, но се очаква обемът да е малък.

Американският долар се понижи спрямо канадския долар, тъй като цените на суровия петрол нараснаха с повече от 2% след информацията на „Уошингтон поуст", че САЩ вероятно ще помолят всички вносители на ирански петрол да прекратят покупките, в противен случай ще бъдат обект на санкции от Вашингтон.

Индексът на долара се понижи с една десета от процента до 97.383 пункта, след като през миналата седмица регистрира ръст от 0.4%. Индексът остана в непосредствена близост до най-високото си ниво от 2019 г. насам от 97.71 пункта, достигнат в началото на март.

Общата европейска валута се понижи с близо 0.1% до 1.1240 щатски долара, изтривайки част от загубите от близо половин процент от миналата седмица

Британският паунд се понижи до 1.2996 щатски долара, след като спадна с почти 0.4% до 1.30 щатски долара, като преди това, в края на март удари двумесечното дъно от 1.2945 щатски долара.

Канадският долар спечели около една четвърт от процента до 1.3360 щатски долара, след като цената на петрола се повиши след информация на „Уошингтон поуст" за предупреждение на Белия дом към вносителите на ирански петрол.

Спрямо японската йена доларът нарасна с около 0.1% до 111.94 йени, доближавайки се до тазгодишен връх от 112.17 йени, достигнат в сряда миналата седмица.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти