КЕВР одобри процедурата за договори за пренос на газ от турската до сръбската граница
21.12.2018 | 15:55
econ.bg
КЕВР одобри процедурата за договори за пренос на газ от турската до сръбската граница
Енергийният регулатор одобри подготвената от "Булгартрансгаз" процедура, която дава възможност на компанията да сключи договори за пренос на природен газ от турската до сръбската граница на страната ни

Енергийният регулатор одобри подготвената от "Булгартрансгаз" процедура, която дава възможност на компанията да сключи договори за пренос на природен газ от турската до сръбската граница на страната ни.

След решението на КЕВР, "Булгартрансгаз" вече ще може да обяви третата фаза на пазарния тест, свързан с проекта за развитие и разширение на газопреносната система и с бъдещия хъб Балкан.

"Паралелно с това ще бъде даден  старт и на обществената поръчка за избор на изпълнител, която ще бъде на стойност приблизително 2,2 млрд. лева и тази обществена поръчка ще бъде под условие, че третата пазарна фаза на пазарния тест бъде успешна, тоест ще бъде резервиран такъв капацитет, за такъв период от време, който ще даде възможност за пълно възстановяване на инвестицията със съответната норма на възвръщаемост", обяви преди ден енергийният министър Теменужка Петкова.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти