С 6,7% са спаднали продажбите на дребно в Хонконг през юни
02.08.2019 | 11:40
econ.bg
С 6,7% са спаднали продажбите на дребно в Хонконг през юни
Говорител на хонконгското правителство заяви, че спадът през юни се увеличава, което показва предпазливото отношение на потребителите. Забавянето на ръста на туристите в Хонконг също е оказало отрицателно влияние върху продажбите на дребно

На 1 август статистическото бюро към хонконгското правителство публикува актуални данни за обема на продажбите на дребно в района, според които те са били на стойност 35,2 милиарда хонконгски долара, което представлява спад от 6,7% в сравнение със същия период миналата година.

Говорител на хонконгското правителство заяви, че спадът през юни се увеличава, което показва предпазливото отношение на потребителите. Забавянето на ръста на туристите в Хонконг също е оказало отрицателно влияние върху продажбите на дребно.

Говорителят заяви, че влошаването на икономическата перспектива пред света и Хонконг и други негативни фактори продължат да влияят на потребителските настроения, затова в краткосрочен план очакванията са продажбите на дребно да останат слаби. Ако продължат мащабните протести в района, това също ще има отрицателен ефект върху сектора, добави той.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти