Фандъкова представя проектобюджета на Столична община за 2019 г.
07.12.2018 | 11:10
econ.bg
Фандъкова представя проектобюджета на Столична община за 2019 г.
В него са предвидени 22 млн. лева повече за чистота спрямо тази година при непроменена такса смет за софиянци. Или иначе казано – общо 206 млн. лева, което е 12 процента ръст в сравнение с 2018 г.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов ще представят проекта за бюджет на Столичната община за 2019 г. В него са предвидени 22 млн. лева повече за чистота спрямо тази година при непроменена такса смет за софиянци.

Или иначе казано – общо 206 млн. лева, което е 12 процента ръст в сравнение с 2018 г. Тези средства ще бъдат изразходвани за повече миене на улици, събиране на битовите отпадъци и сметоизвозване.

Освен това се увеличават средствата и за цветни площи, по-добро поддържане на зелените места и възстановяване на междублокови пространства. Парите, предвидени за тези дейности за следващата година са 21.6 млн. лв. В четвъртък кметът на столицата Йорданка Фандъкова обеща че в бюджета за догодина ще има пилотна програма за поставяне на филтри на комините за домакинства в София.

Тази мярка е свързана с намаляване на замърсяването на въздуха от битово горене с около 80%.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти