Цените на петрола правят слаба корекция след вчерашния спад
18.10.2018 | 09:25
econ.bg
Цените на петрола правят слаба корекция след вчерашния спад
Фючърсът за декември за петрола сорт Brent се търгува при ниво от 80,09 долара за барел

Цените на двата основни сорта петрол в сряда ускориха понижението си след публикуване на данните на министерство на енергетиката на САЩ за значително увеличение на запасите от петрол. 

Стойността на договора за декември за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон на 17 октомври спадна до 80,3 долара за барел, като за кратко падна дори до 79,2 долара за барел. 

Фючърсът за ноември за петрола сорт WTI на борсата в Ню Йорк NYMEX се понижи до 69,75 долара за барел. Тази сутрин стойността на двата основни сорта петрол се увеличават символично.  

Фючърсът за  декември за петрола сорт Brent се търгува при ниво от 80,09 долара за барел. Договорът за  ноември за петрола сорт WTI се котира при цена от 69,82 долара за барел.

Спадът при сорт Brent е 1.67 % или 1,36 долара, а  при WTI понижението е 3.02 %. или 2,17 долара. В момента пазара отиграва данните за петролните резерви. Управлението на енергийна информация към министерство на енергетиката на САЩ по-рано отчете увеличение на запасите от петрол в САЩ. 

Търговските запаси от петрол в САЩ за миналата седмица са се увеличили с 6490 барела – до 416,441 млн. барела, сочат данните от отчета на министерство на енергетиката на САЩ. 

Запасите от бензин са спаднали с 2016 хил. барела и са 234,156 млн. барела, съобщи по-рано агенция Bloomberg.

Търговските запаси от дестилати са намалели с 827 хил. барела, достигайки 132,638 млн. барела. 

Запасите на терминала в Кушинг, където се съхраняват търгуваните на NYMEX петрол са нараснали с 1,78 млн. барела. 

САЩ продължават да залагат на увеличаване на добива на петрол в очакване на втория етап от санкциите срещу Иран насочени към енергийния сектор. Министерство на енергетиката на САЩ очаква увеличение на добива от шистовите находища през ноември с почти 100 хил. барела на ден – до 7,71 млн. барела.

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти