Цените на петрола се повишават от сутринта
17.04.2019 | 10:00
econ.bg
Цените на петрола се повишават от сутринта
Договорът за юни за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон тази сутрин стартира с повишение и се котира при цена от 71,97 долара за барел, или плюс 1,11 %

Във вторник сутринта двата основни сорта петрол стартираха с понижение, но в следобедните часове отново тръгнаха нагорe. В сряда сутринта цените продължават да се повишават.

Участниците на пазара са в очакване на публикуването на данните на министерство на енергетиката на САЩ за нивото на резервите от петрол, бензин и дестилати. По-рано (Energy Information Administration, EIA)  публикува прогнозата си за добива на шистов петрол от големите находища в страната през месец май. Очакването е за увеличение на добива с 80 хил. барела на ден до 8,46 млн. барела на ден в сравнение с 8,38 млн. барела на ден през април. 

Фючърсът за юни за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон във вторник се понижи до 70,8 долара за барел,  като търговията завърши при нивото от 71,89 долара за барел. Договорът за месец май за WTI на 16 април спадна до 63,09 долара за барел, но търговията завърши на ниво от 64,3 долара за барел.

Тази сутрин цените на двата основни сорта петрол продължават да се увеличават. 

Договорът за юни за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон тази сутрин стартира с повишение и се котира при цена от 71,97 долара за барел, или плюс 1,11 %. 

Фючърсът за месец май за сорт WTI на NYMEX в сряда стартира с увеличение и се котира при 64,46 долара за барел – плюс 1,64 %. 

По-късно днес се очаква EIA да публикува данните за нивото на резервите от горива в САЩ.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти