Цените на петрола се понижават заради опасения от свиване на глобалния растеж
05.08.2019 | 10:25
econ.bg
Цените на петрола се понижават заради опасения от свиване на глобалния растеж
Тази сутрин цената на октомврийския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures стартира със спад от 1,16 % - до 61,16 долара за барел. Стойността на фючърса за петрола сорт WTI намалява с 1,15 % - до 55,02 долара за барел

Цените на двата основни сорта петрол в понеделник сутринта стартират с понижение от над 1 процент, поради признаците за ескалация на търговския конфликт между САЩ и Китай.  Това засилва опасенията за растежа на световната икономика и съответно за търсенето на петрол, сочат данните от търговията.

Тази сутрин цената на октомврийския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures стартира със спад от 1,16 % - до 61,16 долара за барел. Стойността на фючърса за петрола сорт WTI намалява с 1,15 % - до 55,02 долара за барел.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп на 1 август заяви, че Вашингтон от 1 септември въвежда мита от 10 % върху стоки от Китай в обем от 300 млрд. долара. Тръмп заяви също така, че Китай трябва да направи „много неща“, за да не въвеждат САЩ нови мита.

Ескалацията на търговското напрежение засилва опасенията на инвеститорите върху растежа на световната икономика и съответно търсенето на петрола, коментират наблюдателите на пазара.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти