AXA Group е застраховател на възстановителните работи в Нотр Дам
17.04.2019 | 11:15
econ.bg
AXA Group е застраховател на възстановителните работи в Нотр Дам
Компанията ще даде 10 млн. евро за възстановяване на историческия и архитектурен паметник

Френската компания AXA Group обяви, че е предоставила застрахователно покритие на две от петте фирми-изпълнители на строителните работи в Нотр Дам дьо Пари преди избухването на пожара, предаде Reuters.

Застрахователният договор включва покритие на някои произведения на изкуството и религиозни реликви, изложени в съборния храм.

Огънят е тръгнал от кулата на катедралата, където работници са извършвали ремонт на каркасната конструкция, съобщава специализираното издание insmarket.bg.

Застрахователни експерти вече работят в тясна връзка със следствието, посочиха от компанията. Разпитани са работниците от фирмите, извършвали ремонта. Очаква се разследването да бъде продължително.

Към момента от AXA Group отказват да дадат предварителната потенциална оценка на щетите.

Прокурорът на Париж Реми Хейц заяви, че няма данни за умишлен палеж и че разрушителната огнена стихия ще бъде квалифицирана като инцидент.

Малко след пожара AXA Group съобщи, че ще даде 10 млн. евро помощ за възстановяването на историческия и архитектурен паметник. Към момента са събрани общо почти милиард евро при безпрецедентната вълна от подкрепа. Сенатори от партията на Републиканците предложиха проектозакон за данъчни облекчения за дарителите, допринесли за реставрацията на катедралата.

Редица европейски държави, сред които и България, предложиха помощта си.

 

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти