"Северен поток 2" ще бъде основна тема на разговора между Путин и Меркел
15.08.2018 | 15:00
econ.bg
"Северен поток 2" ще бъде основна тема на разговора между Путин и Меркел
Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с руския президент Владимир Путин в събота. Срещата ще се състои в правителствения дворец Месеберг в близост до германската столица Берлин

Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с руския президент Владимир Путин в събота. Срещата ще се състои в правителствения дворец Месеберг в близост до германската столица Берлин.

Централна тема на разговора ще бъде изграждането на газопровода „Северен поток 2″ Според американския президент Доналд Тръмп газопроводът „Северен поток“ 2 е „ужасяващ“ и ще увеличи зависимостта на Германия от Русия. Двамата лидери ще обсъдят още военните действия в Сирия и Източна Украйна. Последната среща между Ангела Меркел и Владимир Путин беше в Сочи през май. Тогава германският канцлер изрази готовността си за диалог с Русия. Отношенията между Русия и западните страни, включително и Германия, са напрегнати по редица въпроси, сред които анексирането на Крим и кризата в Източна Украйна.

Според в. Ню Йорк Таймс срещата тази събота трябва да се разглежда и във връзка с повишените търговски мита за алуминия и стоманата от страна на американския президент Доналд Тръмп. Анализатори прогнозират, че Путин и Меркел ще търсят сътрудничество, за да отговорят заедно на решението на Тръмп.

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти