Ръководството на TV7 и NEWS7: Върху нас се упражнява безпрецедентен натиск
25.09.2014 | 16:34
econ.bg
Ръководството на TV7 и NEWS7: Върху нас се упражнява безпрецедентен натиск
Получаваме писма, в които ни заплашват, заявява изп. директор Емил Кошлуков

Ръководството на TV7 и NEWS7 излезе с декларация по повод безпрецедентен натиск, който цели ликвидирането на медиите.

Ръководството заявява, че е в невъзможност да плати заплатите на служителите си за месец август заради запорираните всички сметки на медиите от временния синдик.

"Виждам опит телевизията да бъде разпарчетосана, смачкана и свалена от ефир", заявява във видео обръщение изпълнителният директор Емил Кошлуков.

"Синдикът, чиято роля е да оздрави компанията, я разрушава. Хората, екипът, който работи, вече 2 месец не е получавал пари. Всеки наш опит да платим заплатите буквално на следващия ден получава отпор - появява се нов запор, ново искане за спиране на сметките, безумни претенции", обяснява още той.

По думите му, т.нар. синдик назначи охрана да пазят телевизия. Те предявяват иск за 1 млн. лв. и казват, че ги дължи фирмата - за какво, Обама ли охраняваме, пита риторично Кошлуков.

"Никога не съм мълчал за нищо - не виждам причина сега да го правя. Искаме да чуем ясната позиция на закона, знаем позицията каква е била досега, разбира се, че има грешки, но затова не са виновни журналистите и телевизията. Ние днес искаме да работим и нямаме никакъв шанс. Получаваме постоянно писма, в които ни заплашват, и то все от места, които са пряко свързани пряко с държавата", допълни той.

Кошлуков призова останалите медии да видят какво става и ако смятат, че това е редно, да мълчат. Но прецедентите са опасна работа - днес, ако се случва това с една телевизия, утре ще стане с друга медия", заключи Кошлуков.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти