"Росатом" е в готовност да започне преговори за АЕЦ „Белене“ веднага
07.06.2018 | 11:50
econ.bg
"Росатом" е в готовност да започне преговори за АЕЦ „Белене“ веднага
Това каза директорът на "Росатом" за Централна Европа Вадим Титов, който участва в международна ядрена конференция, организирана от БУЛАТОМ край Варна

Руската компания "Росатом" е готова да започне преговори за АЕЦ „Белене“ веднага, но преди това иска да види какво ще бъде решението на парламента за проекта.

Това каза директорът на "Росатом" за Централна Европа Вадим Титов, който участва в международна ядрена конференция, организирана от БУЛАТОМ край Варна, предаде БНР.

„Ние сме готови за такива преговори, имаме добри отношения с нашите български партньори. Мисля, че няма да е много трудно да се проведат подобни консултации най-скоро. В последно време се състояха няколко официални срещи, както с президента Владимир Путин, така и с ръководството на „Росатом“. „Росатом“ на тези срещи потвърждаваше на българската страна готовността си да окаже подкрепа за осъществяването на проекта - в качеството си на изпълнител на АЕЦ „Белене“. 

Тъй като този проект е разработен от нас, оборудването е произведено от нас и под наш контрол, е логично този проект да бъде довършен от нас, ако се реши той да бъде построен, каза още той.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти