МВР провежда операция "Недосегаемите"

15.04.2010 | 07:49
по статията работи:
Десет души са задържани, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов
МВР провежда операция "Недосегаемите"

Десет души са задържани досега в София в реализирането на специализирана полицейска акция, наречена "Недосегаемите", съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред БНТ.

Той уточни, че обект на полицейските действия са лица, извършили редица злоупотреби, като пране на пари и данъчни престъпления, ощетяващи бюджета с милиони левове.

Задържаните по операция „Недосегаемите" са криминално проявени и обвиняеми по следствени дела.

"Някои от обвинените са с повдигнати престъпления и пуснати под гаранция и затова ги нарекохме "недосегаеми". Те са задържани, за да бъде избегнато извършването на нови престъпления. Стремим се да намалим щетите за републиканския бюджет", допълни Цветанов.

"Иззети са документи, проверяват се офиси. Това са фирми, свързани с енергетиката, прехвърлянето на фирми, на имоти от полуграмотни хора. Политическата класа през последните години е правила тези хора "недосегаеми". Това, което правим в момента е за първи път, защото досега тези хора са били покровителствани. Ние правим всичко възможно да стигнем до най-високите етажи на властта. Няма политическа партия, няма министри, които да спрат нашата работа", категоричен беше Цветанов.

По информация на "По света и у нас" се разследват фирми, свързани с бизнесмена Христо Ковачки.

Министърът не пожела да каже дали има задържани и държавни чиновници, както и не пожела да каже имена на задържаните. Той отказа да коментира дали сред задържаните е и Ахмед Доган. Тези слухове се появиха, когато изтече информация, че един от задържаните е с инициали А.Д.

Специализираната операция е съвместнo реализирана от МВР, ДАНС, НСлС, и НАП и се извършва под ръководството на Прокуратурата. 

Тази сутрин масирано полицейско присъствие имаше в столичните квартали „Бояна”, „Малинова долина”, „Красно село”, „Студентски град”, „Дървеница”, „Захарна фабрика” и „Люлин”, както и в центъра.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...