Задържаха четирима служители на МВР при операция "Шейховете"

20.08.2010 | 10:43
по статията работи:
Престъпната група се занимавала с източване на бензинопровода на "Лукойл"
Задържаха четирима служители на МВР при операция "Шейховете"

Специализирана полицейска операция "Шейховете" е стартирала рано тази сутрин. Задържани са единадесет души, сред тях четирима служители на МВР. В следобедните часове бяха задърани двама души, сред които и братът на един от арестуваните служители на Министерството на вътрешните работи. Задържаните са се занимавали да източват бензинопровода на "Лукойл" и да точат гориво в цистерна. Групата е била оборудвана с прибори за нощно виждане.

Задържан е камион, в който е имало маскирана цистерна, пълна с осем тона бензин, обясни пред Агенция "Фокус" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

На място е задържан 38-годишният Георги Иванов. Той е криминално проявен, регистриран за кражби и отнемания на МПС. Камионът с маскираната цистерна е бил ескортиран от два автомобила. В единия е задържан 41-годишният Петър Милчев. Той също е криминално проявен, регистриран за кражби и отнемане на МПС, и 30-годишният Стоян Златев. Той е с 15 криминални регистрации. Задържан е 21-годишният охранител на база Калоян Атанасов, който не е криминално проявен.

Установено е, че със съдействието на полицаи е конструирано сложно съоръжение от стар водопровод с което се е източвал бензинът. Групата е била оборудвана с прибори за нощно виждане.

Имената на двама от задържаните полицаи са известни - Георги Богданов и Димитър Стойчев. Според информацията на пресцентъра на МВР Богданов - на 38 години, е бил районен инспектор, отговарящ за района на нефтеното пристанище, а 41-годишният Стойчев е бил младши районен инспектор за същия район. Валентин Атанасов /46 г./ - лидер на организираната престъпна група, работил в дежурната част на ОДМВР-Бургас, както и осигуряващия логистично групата - Валентин Станев /38 г./, старши полицай в Първо РПУ Бургас. Впоследствие вътрешният министър съобщи, че единият от задържаните веднага се е оплакал от високо кръвно налягане.

Групата, която извършваше продължителна престъпна дейност, беше много професионално обработена и добре организирана от служителите на МВР. Работихме около шест месеца и задържахме групата в момента на извършването на кражба в особено големи размери. Това обясни от своя страна заместник-директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР Павлин Коджахристов.

От думите му стана ясно, че групата е използвала един камион, който външно по никакъв начин не прилича на цистерна, и един водопровод, закачен към продуктопроводите на "Лукойл", които пренасят горива – бензин и нафта. Задържаните работила доста време, докато успее подходящо да свърже водопроводната инсталация с продуктопровода.

В този камион, който е с вместимост около 35 тона гориво, успяха да откраднат около десет тона гориво и бяха задържани в момента на кражбата, обясни Коджахристов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...