Проверяват 53 язовира в страната

02.11.2010 | 16:06
по статията работи:
Експертите от МОСВ и МРРБ ще следят както за незаконни постройки, така и за нерегламентирано ползване на водата
Проверяват 53 язовира в страната

Мащабна съвместна проверка на язовири с питейна вода в цялата страна започват експерти от Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха двамата ресорни министри Нона Караджова и Росен Плевнелиев.

Ще се проверяват както незаконни постройки, така и нерегламентирано ползване на водата.

Екипи на 14 регионални дирекции за националния строителен контрол, басейнови дирекции и регионални инспекции по околната среда и водите ще проверяват 53 язовира в страната в от началото на този месец до края на декември. До януари 2011 година ще бъдат готови резултатите от проверките, а данните ще бъдат връчени на екоминистъра Нона Караджова и на строителния министър Росен Плевнелиев.

Проверките ще се ръководят от директорите на РИОСВ и от регионалните служби на ДНСК. Нона Караджова подчерта, че освен за незаконно строителство, ще се проверява и за незаконно изливане на отпадни води, нерегламентирани сметища и ограждения, както и за нелегално ползване на водоемите. Ще се направи проверка за регламентирано или нерегламентирано ползване на водни обекти, водоползванията от комплексните и значими язовири, наличие на нерегламентирани сметища, които замърсяват районите на язовирите, а също и за изпълнение на изискванията, свързани със санитарно-охранителните зони, каза екоминистърът, цитирана от Dariknews.bg

Инспекторите ще проверяват за имоти и всякакви постройки по бреговете на язовирите. Ако не бъде оказано съдействие при проверките, имаме подкрепата на областните дирекции на МВР, допълни Нона Караджова.

На въпрос дали към проверяващите групи ще се присъединят и данъчни, строителният министър коментира, че от приходната агенция вече са си свършили работата и няма да се включат. Има конкретна заповед, има конкретен план за действие. 14 лъча проверяващи тръгват във всички посоки на страната. Ще се направи комплексна проверка, която включва различни институции, на 53 язовира. Ще бъде много ясно регламентирано какво точно се проверява, обясни министър Плевнелиев.

Резултатите от проверката на 53-те язовира в страната ще бъдат оповестени публично.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...