Окончателно: "Булгартабак" - продаден

02.09.2011 | 18:17
по статията работи:
Следващите стъпки са договорът с купувача да бъде подписан и договорената цена - 100.1 млн. евро, да бъде платена
Окончателно: "Булгартабак" - продаден

Финалът на сделката за продажбата на 80% от "Булгартабак" вече е факт. Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) одобри приватизацията с 6 гласа "за" и 1 "против". С това решение новият собственик на цигарения холдинг е "БТ Инвест", припомня БГНЕС.

Председателят на съвета Юлия Ненкова съобщи, че следващите стъпки са договорът с купувача да бъде подписан и договорената цена - 100.1 млн. евро, да бъде платена, информира Дневник. bg.

Още в началото на деня в Пловдив министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков обяви, че сделката може да се смята за финализирана до края на деня. Като причина за забавянето той посочи някои "спорните въпроси и критичните клаузи".

Казусът с продажбата на цигарения холдинг се заплете в сряда, когато беше съобщено, че компанията "БТ Инвест", зад която стои руската държавна Външнотърговска банка, печели конкурса за продажбата на по-голямата част от холдинга. Предложената цена за "Булгартабак" е малко повече от 100 милиона евро, припомня Dariknews.bg.

Припомняме ви, че по-рано днес множество работници от цигарения холдинг протестираха срещу притавизацията на дружеството. Протестиращите поискаха оставката на министър Трайчо Трайков и изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 10.04   428 г. – Несторий става патриарх на Константинопол. Три години по-късно е свален от поста заради обвинения в ерес. 837 г. – Халеевата комета прави най-близкия...