"Общинска банка" с промени в устава и надзорния съвет

11.11.2011 | 16:49
по статията работи:
Освобождават се Никифор Вангелов и Димитър Колев, а на тяхно място се назначават Петя Димитрова и Стефан Ненов
"Общинска банка" с промени в устава и надзорния съвет

Общото събрание на акционерите в "Общинска банка" прие решение за промяна в състава на надзорния съвет и за промяна в устава на банката. Това съобщи Николай Стойнев - един от представителите на Столичната община в събранието, цитиран от БТА.

С промяната в устава на банката се приема, че решенията на общото събрание на банката ще се вземат с мнозинство от представения капитал, а за решенията, които касаят промените в капитала в устава и прекратяването на дейността на банката - мнозинство от 2/3.

С второто решение от днешното събрание на акционерите се освобождават Никифор Вангелов и Димитър Колев като членове на надзорния съвет, а на тяхно място се назначават Петя Димитрова и Стефан Ненов. На събранието не са присъствали представители на 18-те общини, които имат общо 2,22% от капитала на банката.

На общото събрание са присъствали и представители на ЗАД "ОЗК-Застраховане", "Интеркомерс груп плюс" ЕООД, "Търговска асоциация" ЕООД, "Мина Станянци" ЕАД и "Атоменергоремонт" АД, които с решение на управлението "Банков надзор" на БНБ от вчера са с отнето право на глас за следващите шест месеца в общото събрание на акционерите.

Решението на общото събрание предстои да бъде вписано от Агенция по вписванията, за да влезе в сила.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 29.04   1672 г. – Армията на Луи XIV напада Холандия. 1770 г. – Джеймс Кук акостира край днешния Сидни (Австралия) и нарича залива Ботани 1859 г. – Започва...