1034 ферми в Разград не отговорят на европейските изисквания

03.05.2011 | 15:39
по статията работи:
Животновъдите с ферми І категория за област Разград са 106
1034 ферми в Разград не отговорят на европейските изисквания

В област Разград 1034 ферми изцяло не отговарят на европейските изисквания. Това стана ясно по време на срещата-дискусия в града, на която експерти разясниха пред повече от 90 земеделски производители как и кога може да се кандидатства по пет от мерки на Програмата за развитие на селските райони.

Животновъдите с ферми І категория за област Разград са 106 с общо 3611 броя животни. От ІІ категория са регистрирани само 2 ферми с общо 49 крави, които не отговярат на изискванията за сграден фонд.

Най-много са фермите от ІІІ категория с 4 броя и с над 4 крави - 865 с общ брой на животните 6496. С повече от 10 животни също са 169 ферми, информираха експертите.

От Разградската служба за съвети в земеделието отчитат голям интерес от страна на земеделските производители е отчетен голям към мярка 112 „Създаване на стопанства за млади фермери". Към момента от службата са подадени 72 проекта, като са одобрени 61 проекта на стойност 1 490 962 лв., съобщи Светлана Димитрова от Националната служба за съвети в земеделието - Разград.

По мярка 214 „Агроекологични плащания" за периода от 2008-2010 година в Разградско са проявили интерес и са кандидатствали с помощта на регионалната служба за съвети в земеделието общо 28 земеделски стопани. С плащанията по мярка 214 стопаните са имали възможност да увеличат плащанията си, които получават по Схемата за единно плащане на площ. Към мярката в направление растениевъдство от страна на земеделските стопани се отчита повишаване на интереса.

По мярка 213 „Плащания по Натура 2000 за земеделски земи" допустими за подпомагане и кандидатстване са две зони - Лудогорие и Ломовете. Кандидатстването по тази мярка става чрез общото заявление за директни плащания на площ. Срокът за подаването на заявления е до 15 май, обясниха експертите.

Утре ще се проведе среща-дискусия със земеделците в гр. Русе в хотел „Космополитън", а следващата седмица предстоят разяснителни срещи по Програмата в областите Варна, Бургас, Шумен и Търговище.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....