1500 сгради са преоборудвани с нови уреди за топлоотчитане тази година

07.09.2011 | 15:18
по статията работи:
Все повече клиенти залагат на радиосистемата за отчитане на уредите
1500 сгради са преоборудвани с нови уреди за топлоотчитане тази година

Автор: Ивелина Георгиева ( ivelina.georgieva@inews.bg )

1500 сгради са преоборудвани с нови уреди за отчитане на топломерите през 2011 година. Догодина предстои преоборудването на още 3300 сгради, тъй като им изтича 10-годишния договор.

"Все повече клиенти залагат на радиосистемата за отчитане на уредите", заяви управителят на едно от топлоразпределителните дружества у нас - „Техем" Милена Стоянова по време на пресконференция днес. От дружеството обясняват, че с радиоуредите няма нужда от допълнителни посещения на техници, които да отчитат топломерите, абонатите получават една-единствена изравнителна сметка. Новите уреди спестяват и корекции на сметките заради неосигурен достъп за отчитане.

„Всъщност уредите за дялово разпределение са едни и същи, просто трябва да се активира радиофункцията", коментира още Стоянова. До момента 170 сгради с абонати на дружеството вече са снабдени с уреди, които позволяват дистанционно отчитане.

"2650 сгради от абонатите ни все още не са осигурили достъп за отчитане на сметките им, което означава, че те ще бъдат надчислени", каза Стоянова.

От „Тахем" предупредиха абонатите, които все още не са сменили топломерите си, а крайният десетгодишен период на уредите им приближава, да следят внимателно дисплеите на топломерите си. Ако показанията изчезнат, веднага да уведомят топлоразпределителните дружества, защото в противен случай сметките им ще се изчисляват на база „максимална мощност".

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...