1900 ще са гостите на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

20.02.2011 | 09:56
по статията работи:
Сватбата е насрочена за 29 април в Уестминстърското абатство
1900 ще са гостите на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Около 1900 ще са гостите на сватбата на принц Уилям с Кейт Мидълтън, насрочена за 29 април в Уестминстърското абатство в Лондон, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на прес службата на принца, цитирана от БТА.

Самоличността на гостите не се разкрива, но се уточнява, че титлите и постовете на поканените ще отговарят на позицията на принца, който е втори в списъка за британската корона.

Ще има петдесетина членове на британското кралско семейство, както и четиридесетина членове на чужди кралски династии. 200 са поканените от британското правителство, от парламента и от дипломатическия корпус. 60 чужди лидери също ще
присъстват, както и 30 представители на британските въоръжени сили.           

Засега е известно, че не е поканена Сара Фъргюсън, бившата съпруга на втория син на кралица Елизабет Втора - принц Андрю. Тя беше приятелка на покойната принцеса Даяна, но стана известна със скандалните си прояви и гафове.

Най-съществената част от гостите - около 1000 души - ще бъдат роднини и приятели на младоженците. Към тях трябва да се добавят и 80 души от благотворителните организации, за които работи Уилям.

Всичките 1900 гости няма да присъстват на всички етапи от сватбения ден. Те ще бъдат на църковната церемония в Уестминстърското абатство. От тях обаче само 600 души ще останат за сватбения обяд, който кралица Елизабет Втора ще даде в Бъкингамския дворец. След това броят на гостите ще намалее до 300 души, които ще останат и на вечерята и на бала, организирани отново в този дворец от бащата на младоженеца принц Чарлз.

Поканите за гостите ще бъдат в светъл кафяв плик. Те са отпечатани на бяла хартия, със златен контур и с инициалите на кралицата EIIR (Elizabeth II Regina), поставени под корона. В тях се уточнява, че сватбената церемония започва в 11 часа на 29 април. В поканата се посочва, че гостите трябва да носят униформа, сако или официално облекло.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...