Половината от храните у нас се произвеждат в сивия сектор

24.06.2014 | 16:55
по статията работи: Мина Стойчева
Представителите на браншовите организации смятат, че трябва да има по-голям контрол
Половината от храните у нас се произвеждат в сивия сектор

50 на сто от хранителните продукти у нас се произвеждат в сивия сектор. Това смятат представители на браншовите организации. Според тях голяма част от рибата и рибните продукти на пазарите в България също са нелегални, предаде БНР.

По данните на специалистите, у нас общо 3600 обекта произвеждат морски продукти, като само 700 от тях са регистрирани в Агенцията по храните. Представителите на браншовите организации коментират, че според тях причината за това е слабият контрол от страна на държавните органи.

Припомняме, че в средата на месеца беше приет списък с 53 внасяни рискови за бюджета стоки. Към тях спадат сезонните плодове, рибните продукти, както и зехтинът, сланината и маслините. Нововъведението предвижда всички камиони, внасящи такава продукция у нас, да бъдат задължително проверявани за укривани данъци. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...