Античният театър и стадион "Пловдив" ще се управляват от общината

14.12.2011 | 16:24
по статията работи:
Държавата ще даде 15 млн. лв. на общината за доизграждане на многофункционална спортна зала
Античният театър и стадион "Пловдив" ще се управляват от общината

Правителството предостави на Община Пловдив управлението върху Античния театър и собствеността върху стадион Пловдив", гимнастическата зала „Чайка" и тенис-корта, който се намира в съседство. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет след днешното изнесено заседание на правителството в Града на тепетата.

Община Пловдив е представила нова концепция за развитие на Стария град, където Античният театър е една от най-големите забележителности. Предоставянето му за управление за срок от 10 години ще позволи на местната власт да кандидатства с проекти за финансиране по оперативните програми или други източници, като по този начин утвърди града като привлекателна туристическа дестинация.

С предоставянето на общината на спортния комплекс ще бъде разрешен дългогодишен спор между местната власт и областната администрация за собствеността върху имота, който създаваше проблеми по отношение на управлението и стопанисването на съоръженията. Правителственото решение ще позволи стадионът и останалите спортни сгради в комплекса „Отдих и култура" да бъдат поддържани така, че да се осигури тяхното използване по предназначение и в интерес на жителите на Пловдив.

Днес стана ясно още, че правителството ще осигури до 15 млн. лв. допълнителни средства на община Пловдив за следващите две години за доизграждането и въвеждането в експлоатация на многофункционалната спортна зала "Спортен комплекс - покрит колодрум „Цар Симеон" в Пловдив. Средствата ще бъдат предоставени от централния бюджет.

До момента комплексът се изгражда със средства на Пловдивското колоездачно дружество "Цар Симеон Втори" и с банков кредит. Кредитът не се обслужва редовно и е вероятно имотът да бъде изнесен на публична продан. Предвид значимостта на обекта в регионален и общонационален мащаб при неговата продажба, община Пловдив би могла да придобие собствеността, с което ще се създадат условия за доизграждането на комплекса и въвеждането му в експлоатация.

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 22.05   853 г. – Олаф I, син на краля на Норвегия, оглавява викингите в Ирландия и обявява за нейна столица Дъблин. 1455 г. – В Англия започва Войната на розите. 1762...