Трайков: Шефът на НЕК компрометира поста си

08.04.2011 | 14:33
по статията работи:
Министърът застана зад делата си около скандала за АЕЦ "Белене". Той повтори, че Кр. Първанов е нямал мандат да подписва споразумение 12
Трайков: Шефът на НЕК компрометира поста си

Нямам самочувствието на жертва, защото не поставям себе си над проблемите. Стоя зад всички мои действия, както и зад всички мои думи. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков във връзка със скандала около подписаното допълнение 12 по проекта "АЕЦ "Белене".

Той уточни, че продължава да поддържа позицията си, че шефът на НЕК Красимир Първанов е надвишил правомощията и трябва да освободи поста, който заема. Министърът отказа да коментира в кулоарите на НС дали се чувства обиден от последното предупреждение, отправено му от премиера Бойко Борисов.

Аз съм човек, който се опитва да установи в каква степен са защитени националните и икономическите ни интереси, посочи Трайков. Той повтори, че изпълнителният директор на НЕК е подписал документи, въпреки изричната му забрана, без санкцията и мандата на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и в нарушение на решение на Съвета на директорите на електрическата компания, предаде БТА.

Имам ясните аргументи, че г-н Първанов е излязъл от правомощията му, не е спазил устава на дружеството, личните ми разпоредби. Имам съвсем ясни аргументи защо той с поведението си компрометира поста, на който е. Това каза министърът във връзка с отстраняването на Красимир Първанов от шефското място на НЕК, предаде Агенция "Фокус". Трайков допълни, че в текста, който е бил одобрен, не е имало нищо, свързано с ангажименти на нашата страна за обвързване с крайния договор: Имаше единствено тримесечен срок за продължаване на действието на допълнение 11 с три месеца.

Ресорният министър допълни, че няма какво повече да каже, включително и да коментира професионалните или моралните качества на шефа на НЕК или липсата на такива. След срещата между Трайков, Дянков и премиера Борисов в началото на следващата седмица ще бъдат обявени следващите стъпки.

Министърът определи случая като изключително неприятен. Оптимист съм, че можем да отстояваме интересите си, добави той. „Трябва да сме много деликатни, Решение за реализиране на проекта да, но с много широко отворени очи за всички последствия, заключи Трайков, цитиран от Dariknews.bg.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...