Обама представи план за стимулиране на заетостта в САЩ

09.09.2011 | 07:56
по статията работи:
В центъра на плана са данъчни облекчения на стойност 240 милиарда долара
Обама представи план за стимулиране на заетостта в САЩ

Американският президент Барак Обама представи план за стимулиране на заетостта. Той е на стойност 447 милиарда долара и целта му е да раздвижи намиращата се в застой икономика на Съединените щати.

Пакетът включва съкращаване на данъци и държавни разходи. Предвижда се също осигуряването на работни места за повече строители и учители чрез инфраструктурни проекти. Компаниите, които наемат нови служители, ще получат данъчни отстъпки. Данъците  върху възнагражденията на всеки работещ американец и всеки малък бизнес ще бъдат съкратени наполовина, предаде БНТ.

Барак Обама призова Конгреса да приеме спешно предложения от него законопроект. В речта си, която беше излъчвана по телевизията в най-гледаното време, той изтъкна, че с плана ще се "даде шоков импулс на икономика, която е загубила скорост".

"Изпращам план, който трябва да приемете веднага. Той е наречен American Jobs Act", заяви Обама пред конгресмените.

Президентът подчерта, че инициативата ще върне хората на работните им места и ще даде повече средства на работещите. "Тя ще създаде повече места за строителни работници, повече места за учители, повече места за ветерани и повече места за дългосрочно безработните", заяви Обама, цитиран от АФП и БГНЕС.

В центъра на плана са данъчни облекчения на стойност 240 милиарда долара за работници и работодатели, което цели да запази парите за тези, които имат нужда от тях и които е най-вероятно да ги похарчат, повишавайки търсенето.

175 милиарда долара ще бъдат отделени, за да се понижат цените на социалните осигуровки. Обама предлага 50 милиарда долара да се инвестират в строителството на магистрали, железопътни линии и летища, което ще осигури работа на стотици хиляди заети в строителството. Програма от 35 милиарда долара трябва да предотврати уволненията на 280 хиляди учители и да запази местата на полицаи и пожарникари.

30 милиарда долара ще послужат за модернизацията на 5 хиляди обществени училища, а данъчен кредит ще стимулира наемането на ветерани от Ирак и Афганистан. 49 милиарда долара ще гарантира застраховки на дългосрочно безработните.

Белият дом се надява, че речта ще помогне на Обама да промени разположението на силите в политическата борба и усеща, че републиканците усещат политически натиск от собствената си липса на популярност след проблемите с повишаването на тавана на дълга през юли.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...