Отново слагат бариери на входовете на "Слънчев бряг"?

07.05.2012 | 09:44
по статията работи: Петър Чернев
Хотелиери заплашиха със стачки и живи вериги, ако таксата "вход" влезе в сила
Отново слагат бариери на входовете на "Слънчев бряг"?

Пореден скандал назрява в курортния комплекс "Слънчев бряг". Носи се слух, че на всички входове ще бъдат спуснати бариери. Спорът дали да има или не такса "вход" пламна с пълна сила дни преди старта на сезона.

Изненадата това лято е, че таксата за достъп вече ще плащат и всички туристи, които влизат в курорта с автомобилите си. Колко ще струва влизането в комплекса, все още не е решено. "Това ще удари най-вече по джоба на родните летовници, които пристигат задължително със семейното возило", коментираха хотелиери.

От Съюза на собствениците са категорични, че ограничителният режим ще прогони много от българските туристи. Освен че ще плащат налог, за да преминат бариерата, те ще трябва да се бръкнат и за платен паркинг за всеки ден от почивката си.

От борда на "Слънчев бряг" АД заявиха, че до момента все още няма никаква яснота какъв ще бъде пропускателният режим и дали ще има бариери. Шефовете на курорта обаче признаха, че са възложили разработването на новата транспортна схема на частна фирма, която все още не е готова в окончателен вариант, пише в. "Стандарт".

Хотелиери заплашиха със стачки и живи вериги, ако таксата "вход" влезе в сила. Те припомниха, че преди няколко години бариерите бяха премахнати принудително с прокурорско разпореждане като незаконни и заявиха, че ако отново бъдат спуснати, ще водят битка в съда.

Междувременно напук на падащите цени на краставиците, кръчмите по Северното Черноморие откриха сезона с 3-4 лв. за таратор. Летните цени вече са в действие и за порцията пържена цаца подранилите туристи плащат по 3 лв. Бирата е на зимните цени, но това едва ли ще продължи повече от 20 дни. Като цяло обаче прякото отражение на кризата се изразява в по-малки порции за повече пари, показа проверка на в. „Монитор”.

Салатите вървят от 3 лева за зеле и моркови до 6-7 лева за специалните. Порцията миди струва 6 лева, а калмари по гръцки – около 10 лева. Кебапчето и кюфтето варират според категорията на кръчмата от 80 ст. до 1,50 парчето. Нова мода в сервирането е да ви предложат, докато четете менюто, нещо от заведението. Жестът предполага разядка или хайвер с препечени филийки, но това е сигнал, че кръчмата работи на по-високи цени.

Сянката на плажа на север и тази година ще излиза между 5 и 7 лева, а удобството да се печеш на шезлонг е 8 лева. Малко преди активния летен сезон мераклиите за все още хладното море могат да си намерят хотелска стая за двама до 40 лева със закуска. Хотелчетата обаче са далеч от плажа. Голяма част от курортните хотели още стягат базата за предстоящия сезон и все още не са отворили.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...